Gyakran ismételt kérdések

A különböző cégek által nyújtott kivonuló szolgálattal kiegészített távfelügyelet lényege, hogy a szolgáltatást előfizető ügyfelek riasztórendszereinek jelzéseit a távfelügyeleti központ segítségével a nap 24 órájában felügyelik és feldolgozák. Betörésjelzés, támadásjelzés, vagy akár túzjelzés beérkezése esetén a diszpécserek azonnal megteszik a szükséges lépéseket; értesítik az ügyfél által a távfelügyeleti szerződésben megadott személyeket, szervezeteket, valamint-kivonuló szolgálatra érvényes szerződés esetén- riasztják az adott körzet szolgálatban lévő járőrét, hogy haladéktalanul induljon a riasztás helyszínére és biztosítsa az ügyfél személyének és vagyontárgyainak védelmét. Ha Ön otthonában vagy egyéb ingatlanában már rendelkezik riasztórendszerrel, de a hatékonyabb biztonság érdekében szeretne távfelügyeleti szolgáltatást igényelni, akkor az Ön meglévő riasztórendszerére olyan rádióadó egységet illesztünk, mely a riasztóközpont jelzéseit másodpercek alatt továbbítja a távfelügyeleti központba. Az átjelzési feladatokat olyan rádióadó oldja meg, amely a jelenleg forgalmazott riasztóközpontok legtöbbjéhez illeszthető, azok működését nem befolyásolja.

A video megfigyelőrendszerek kiválasztásakor azt a fő szempontot kell figyelembe venni, hogy az elkészült felvételeket tároló berendezés, a video rögzítő hány kamera jelét képes egyszerre rögzíteni. Ezek általánosan 4, 8, 16 db bemenettel rendelkeznek, de mostanában elterjedtek a 4+1, illetve a 8+2 csatornás készülékek is.

Az okos otthon az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszert jelent, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva működnek, a mi kényelmünket szolgálva. Az okos otthon rendszer kompatibilitásának köszönhetően lehetőségünk nyílik az elektromos eszközök működését automatizálni, szabályozni, vagy akár távolról ellenőrizni, vezérelni. Egy okos otthon fő célja a kényelem, biztonság, és az energia optimalizálás fokozása. Az okos otthon rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára kijelenthetjük, hogy nem létezik két egyforma okos otthon. Éppen ezért egy személyes konzultáció alkalmával felmérjük az igényeket, és bemutatjuk, hogy mennyire változatos és sokféle felhasználási lehetőség közül válogathat.

Gyakran felmerülő igény társasházak esetén, hogy a vagyonbiztonság érdekében, és más jogsértések megelőzésére kamerákat szereljenek fel a házban. A kamera működtetése számos adatvédelmi és személyiségi jogi aggályt vethet fel, ezért a kamerák használatának szigorú feltételei vannak. A kamerarendszer használata szükségszerűen személyes adatok kezelésével jár, mivel a kamera által felvett személyekről készült felvételek személyes adatnak minősülnek. Személyes adatot kezelni csak meghatározott, jogszerű célból lehet. A személyes adat pedig csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. A társasházban kamerarendszert üzemeltetni az emberi élet, a testi épség, a személyi szabadság védelme érdekében, illetve jogsértő cselekmények megelőzése és bizonyítása érdekében lehet. Ezen kívül a kamerák szolgálhatják a társasházi közös tulajdonban álló vagyontárgyak védelmét. Kamerarendszert alkalmazni e célok eléréséhez szükséges mértékig lehet. Így például még vagyonvédelmi célból sem feltétlenül indokolt a társasházi folyosók minden négyzetméterét bekamerázni. A szükségesség elvét is be kell tartani. Azaz kamerarendszert üzemeltetni akkor lehet, ha a körülmények valószínűsítik, hogy a jogvédelem más módszerrel, mint a felvételek felhasználása, nem érhető el.

Természetesen a telepítés teljes idejét előre megmondani nem lehetséges, de általánosan elmondható, hogy egy alap riasztórendszer (Központ, kezelő, kültéri hang- és fényjelző, mozgásérzékelők) telepítése kb. 4-6 órát vesz igénybe programozással, és a felhasználók oktatásával együtt.

A vezeték nélküli riasztórendszerekkel szemben sok negatív véleményt szoktak felhozni, mint például: drága, nem megbízható, sokat kell elemet cserélni. Az igazság ezzel szemben az, hogy a vezeték nélküli, rádiós rendszerek komoly fejlődésen estek át az elmúlt 15 évben, mára már a piacvezető cseh Jablotron cég termékeit és szolgáltatásait próbálja mindenki másolni, alkalmazni. A vezeték nélküli rendszerek drágábbak a hagyományos rendszereknél, de telepítésük rövidebb idő alatt elvégezhető, és a rendszer kialakítása is kevesebb munkával jár (nincs vésés, csövezés, kábelek behúzása, vakolás és festés, vagy akár kábelcsatornázás). Az elemek cseréje a használat függvényében történik, de általánosságban elmondható, hogy elegendő évente elvégezni.

Egy, az Ön igényeihez tökéletesen idomuló automatizált rendszer, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva önálló életet élnek. A FIBARO rendszer kompatibilitásának köszönhetően lehetőségünk nyílik szinte bármilyen elektromos eszköz müködését automatizálni, szabályozni, valamint távolról ellenőrizni. Például: világítás, fűtés, klíma, redőnyök, riasztó, kamera, hangrendszer, házimozi, öntöző rendszer, háztartási eszközök, stb. A technológia folyamatos fejlődése mára már lehetővé teszi, hogy a korábban több millió forint értékű beruházások mostanra akár pár százezer forintból is megvalósíthatóak legyenek. A vezeték nélküli kialakítás mindemellett azt is lehetővé teszi, hogy mindez különösebb bontási és átalakítási munkák nélkül is megoldható legyen abban az esetben is, ha a ház vagy lakás építésekor ilyen igényekre még nem gondoltak. Így a telepítési költségek is töredékére redukálódtak. Egy komplett vezeték nélküli FIBARO rendszer telepítése ma már jóval szélesebb rétegek számára vált elérhetővé. A korábbi vezetékes rendszerek magas költségeivel szemben, a FIBARO egyáltalán nem számít luxusnak.

Elérhetőségek